26.09.2024

Виставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу

Виставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу

24 вересня 2024 року відбулася виставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу. На виставці були представлені роботи здобувачів освіти групи Т-31 спеціальності 181 Харчові технології: "Квіткове поле", "Лебедине озеро", "Павич", "Сім'я їжаків", "Черепахи-ніндзя", "Велосипед щастя", "Ваза з квітами" під керівництвом голови циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи Тетяни НОВОСАД, викладачки Іванни КОСОВОЇ та майстрині виробничого навчання Тетяни ТРОЩУК. 
Карвінг - у перекладі з англійської мови - curving (від curve, що означає різати) - "різьблена робота", "різьблений орнамент". Карвінг у кулінарії - це фігурне різьблення по овочах і фруктах, яке зараз широко використовують в приготуванні та декоруванні страв кухарі різноманітних сучасних ресторанів. Сьогодні жодна кулінарна виставка або продуктове шоу не обходиться без демонстрації прикраси столів різними різьбленими композиціями з овочів і фруктів.