05.10.2025

Виставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу

Виставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу

30 вересня 2025 року відбулася виставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу. На виставці були представлені роботи здобувачів освіти групи Т-31 спеціальності 181 Харчові технології: "Візерунок краси", "Подих осені", "Солодке серце", "Лебедине озеро", "Осіннє кохання", "Осіннє золото", "Барви осені", "Лісові совенята", "Яблунева фантазія", "Натюрморт у склі", "Фруктовий кораблик", "Хеллоуїнський гарбуз", "Гарбузовий цвіт" та інші, під керівництвом голови циклової комісії ресторанних та крафтових технологій Тетяни НОВОСАД, майстрів виробничого навчання Миколи ПОТРАПЕЛЮКА та Анни ДОДИК.
Карвінг – у перекладі з англійської мови – curving (від curve, що означає різати) – "різьблена робота", "різьблений орнамент". Карвінг у кулінарії – це фігурне різьблення по овочах і фруктах, яке зараз широко використовують в приготуванні та декоруванні страв кухарі різноманітних сучасних ресторанів. Сьогодні жодна кулінарна виставка або гастрономічне шоу не обходиться без демонстрації прикраси столів різними різьбленими композиціями з овочів і фруктів.