25.09.2022

Виставка-інсталяція у бібліотеці фахового коледжу до Міжнародного дня миру

Виставка-інсталяція до Міжнародного дня миру

До Міжнародного дня миру в читальній залі бібліотеки ФКТБП ВНУ імені Лесі Українки експонується виставка-інсталяція книги Олександра Клименка "Миротворча діяльність українського війська. Перше десятиліття. Фотоальбом."

Фотоальбом - яскрава високохудожня фоторозповідь про участь Збройних сил України в миротворчих операціях ООН. Книга творить привабливий імідж Збройних сил України, як держави, що постійно й наполегливо відстоює мир на планеті, вносить відчутний вклад у боротьбу з міжнародним тероризмом.

Вже понад чверть століття наш земляк Олександр Клименко пише літопис України. На його світлинах застиглі миті історії.

Детальніше про автора можна дізнатись тут - https://uain.press/interview/oleksandr-klymenko-lyudy-mayut-rozumity-shho-vijna-tse-strashno-729441/amp

Виставку-інсталяцію доповнено глобусом та білим голубом - символом миру.

Студенти Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки долучилися до створення символу та дізналися багато цікавої інформації про походження емблеми.
Її намалював Пабло Пікассо, а символом Всесвітнього конгресу вибрав легендарний французький поет і письменник Луї Арагон. Однак семантика образу своїм корінням сягає в міфологію Стародавнього світу. 
https://promtek2000.com.ua/?p=5816

#РS: День миру в Україні встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня - у Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру. Події останніх років - війна, тероризм, військові втрати, глибокі суперечності, що розділяють людей в усьому світі, зумовили небувалу актуальність Міжнародного дня миру сьогодні.

Міжнародний день миру - це заклик до спільної роботи щодо зміцнення стабільності, дотримання прав і свобод людини. У цей день проводиться Хода миру, припиняється в усіх куточках вогонь і насильство. Невід'ємною частиною урочистостей є символічний Дзвін миру та хвилина мовчання в пам' ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Дзвін був вилитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу, з надписом на ньому "Хай буде мир в усьому світі. "

Сьогодні Україна бажає миру. Мир у країні не є абстрактним бажанням, це вже усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба в Україні.

Сьогодні відзначаємо День миру
Та в нас немає спокою - війна.
І, навіть, деколи втрачає віру,
Що вже колись закінчиться вона...

Ми вам МИРУ зичим, люди,
Хай не затьмарить небосхил війна,
Нехай над світом мирне небо буде
Й веселка кольорова, осяйна!

#Міжнародний_день_миру
#Бібліотека_ФКТБП_ВНУ_імені_Лесі_Українки