18.05.2023

Виховний захід на тему: «Вишиванка – генетичний код нації»

виховний захід на тему: «Вишиванка – генетичний код нації»

В рамках тижня української культури та з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, який щорічно святкуємо у третій четвер травня, у фаховому коледжі відбувся виховний захід на тему: «Вишиванка – генетичний код нації». Захід проводився для популяризації вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій.

Вишиванка – одяг вільних людей, яка з давніх-давен супроводжувала український народ, була та лишається для нас символом нескореності гордої та вільної нації. Багато українців через вишиту сорочку  відкривають для себе історію свого роду. Адже, вишиванка - це наш генетичний код. Вишиванка - це спосіб нашої самоідентифікації. І в цей непростий для держави час виконує для держави важливу роль - є символом боротьби проти агресора. 

Бажання кожного здобувача освіти долучитись до проведення заходу символізує про те, що молодь вболіває за своє майбутнє, трепетно та бережно відносяться до усього, що нас українців об’єднує. 

Організатори заходу Оксана Таранчук, Катерина Макарук, Ольга Устянчук та уся коледжанська родина  висловлюють подяку Народному художньому колектив ансамбль сучасного танцю «МІРАЖ» (керівник Оксана Сергіївна Янюк) та колективу сучасного танцю «WAWEYA_PRODUCTION» (керівники Хлопецька Юлія Олегівна, Михальчук Антон Юрійович), а також здобувачам освіти Ахмедовій Анастасії, Дулеповій Дарині, Іванісік Владиславі, Ільчук Ользі, Кметь Марії, Корецькій Олександрі, Крапостіну Дмитру, Криштап’юк Дарині, Кротюк Анжеліці, Кущ Вероніці, Левчик Вероніці, Миролюбовій Оксані, Морозу Дмитру, Нечипорук Анастасії, Омелянюк Ангеліні, Ореховській Вікторії, Остап’юк Світлані, Стефанюку Вадиму, Струсь Вікторії, Цесля Андрію, Яровому Роману за активну участь у підготовці та організації заходу.