06.03.2021

Відкрите засідання секції студентського наукового товариства «Прикладна хімія»

Відкрите засідання секції студентського наукового товариства «Прикладна хімія»

3 березня викладач неорганічної, органічної, аналітичної, біологічної, харчової хімій, спеціаліст вищої категорії Людмила Голуб провела відкрите засідання секції студентського наукового товариства «Прикладна хімія» у вигляді міні-конференції на тему «Місце харчової хімії» для студентів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». 

Метою заняття було мотивувати студентів до вивчення спеціальних хімій, дослідити шлях становлення харчової хімії серед усіх хімічних наук, розкрити її значимість та актуальність в житті людини.

На засіданні студенти дослідили цікаві факти з історії становлення хімії, як науки; розкрили завдання, значимість вивчення неорганічної, органічної, біологічної, аналітичної, харчової хімій в різних сферах життєдіяльності людини, в харчових технологіях зокрема. Побудували міжпредметні структурно-логічні ланцюги.

Заняття проведено з використанням інтерактивних методів: рухавки, тренінгу, міні-конференції, вікторини з медійним супроводом.

Застосовані викладачем інтерактивні методи навчання продемонстрували позитивний вплив на самоорганізацію, науково-пошукову діяльність студентів, активізацію їх пізнавальної діяльності, формування ключової компетентності професійного спрямування.

Поєднані дослідницька та інноваційна діяльність дозволили довести значимість і життєву необхідність знань з усіх розглянутих хімій.

Розглянута інформація корисна і майбутньому професіоналу техніку-технологу, і пересічному свідомому громадянину, особливо в здоров’язберігаючих цілях.