10.04.2024

Відкрите засідання секції наукового товариства «Прикладна хімія»

Відкрите засідання секції наукового товариства «Прикладна хімія»

10 квітня у рамках проведення тижня циклової комісії «Природничих дисциплін, спорту та цивільної безпеки» проведено відкрите засідання секції наукового товариства «Прикладна хімія» у вигляді круглого столу на тему: ««Безпечний» канабіс в медичних цілях». Запрошено здобувачів освіти груп Ф-11 та Ф-12. Заняття мало на меті формувати свідомий особистий незалежний погляд на масове застосування канабісу в медичних цілях, на вільний продаж продуктів харчування з алкалоїдами. Всебічно розглянуто наслідки довготривалого вживання речовин класу опіатів, їх психофізичнй та нейротропний вплив, взявши до уваги економічну складову питання, здоров’я нації в цілому та в довготривалій перспективі розвитку ментального та фізичного здоров’я наступних поколінь.
Здобувачі освіти дослідили історію застосування в світовій практиці канабісу, існуючий законодавчий рівень застосування та вирощування канабісу в Україні, можливий вплив на демографічну ситуацію в країні через мутагенний вплив.
З метою кращого осмислення та виховання свідомого громадянина своєї держави запропоновано учасникам оформити таблицю, із зазначенням в двух колонках позитивного та негативного впливу на людину канабісу, та на прикінці заняття написати висновок – особисту думку щодо «дружнього» канабісу з подальшим обговоренням.
В результаті обговорення дійшли спільного висновку, щодо згубної дії використання канабісу в повсякденному житті задля релаксації та ейфорії.