08.11.2023

Відкрита лекція на тему: «Організація інклюзивного навчання під час війни та порушення прав дітей з особливими освітніми потребами»

Відкрита лекція на тему: «Організація інклюзивного навчання під час війни та порушення прав дітей з особливими освітніми потребами»

Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області Юлія Спас та Регіональний координатор із захисту прав дитини представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області Інна Пододворна провели відкриту лекцію для студентів- правників Фахового коледжу технології бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки на тему: «Організація інклюзивного навчання під час війни та порушення прав дітей з особливими освітніми потребами».
Студенти дізнались про законодавчі підстави організації інклюзивної форми навчання, про внесення змін до законодавства у зв’язку із повномасштабним вторгненням РФ на територію України.  
 Лектори розкрили поняття:  «дитина з особливими освітніми потребами», «інклюзія», «асистент вчителя» та «асистент дитини», охарактеризували різні рівні підтримки дітей з ООП. 
Пані Інна наголосила на створенні в Україні інклюзивно-ресурсних центрів, які забезпечують організацію інклюзивного навчання в закладах загальної середньої, дошкільної, професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Саме такі центри дають психолого-педагогічний висновок та визначають рівень підтримки дитини. На основі їх заключень в закладах освіти організовуються інклюзивні класи та групи. 
Студенти ставили запитання, активно обговорювали такі питання: булінг дітей з особливими освітніми потребами,  адаптація їх в соціумі та захист прав дітей в умовах війни.
Дякуємо гостям за цікаво проведену зустріч!