14.11.2022

Відбувся І етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Відбувся І етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Кожна освічена людина повинна знати та любити рідну мову, вміти правильно спілкуватись і висловлювати свої думки.

9 листопада у День української писемності та мови у стінах Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки відбувся І етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Участь у конкурсі взяли 18 здобувачів освіти 1-2 курсів.

Організаторами конкурсу у фаховому коледжі стали викладачки Інна Данилюк і Людмила Шадловська.

Перед початком випробування у вітальному слові викладачка Інна Данилюк наголосила на тому, що для більшості українців Петро Яцик відомий мовним конкурсом, проте мало хто знає, скільки він зробив для України та українців за кордоном і який мав важкий і непересічний життєвий шлях.

В умовах жорстокої агресії ми володіємо безцінним скарбом – мовою, адже саме вона формує націю, громадянську свідомість, об’єднує серця. Виконуючи завдання конкурсу, здобувачі освіти довели, що перемогу треба здобувати на всіх фронтах. Нехай участь у конкурсі стане для його учасників сходинкою до самовдосконалення та майбутніх перемог. Усім учасникам мовного марафону побажала успіхів.