26.04.2024

Тренінгові технології на занятті з української мови

Тренінгові технології на занятті з української мови

У групі Т-12 відбулося заняття з української мови на тему: «Суперечка як вид комунікації. Різновиди суперечки», проведене викладачкою Інною ДАНИЛЮК, під час якого здобувачі освіти закріпили знання змісту понять «суперечка», «дискусія», «диспут», правила ведення суперечки та її різновиди.
Студенти виявляли вміння компетентно обговорювати життєво важливі проблеми, доводити й переконувати співрозмовника, аргументувати, відстоювати власну точку зору, відкидати думки опонента, прагнули працювати над поліпшенням мовної і мовленнєвої компетенцій, наводили приклади видів суперечки та називали їх особливості. 
У ході заняття вміло давали відповіді на запитання, виконували проблемно-пошукові завдання та обмінювалися своїми думками, самостійно створюючи мовленнєву ситуацію.
Заняття відвідала Наталія ВОЗНЮК, практичний психолог фахового коледжу, яка розповіла здобувачам освіти про міжособистісні конфлікти, ознайомила з техніками вирішення конфлікту. У режимі живого обговорення здобувачі освіти отримали відповіді на важливі для них питання щодо конфлікту та його впливу на особистість, а також шляхи розв’язання конфліктних ситуацій. 
Психологиня провела діагностику визначення стилю поведінки в конфліктній ситуації (за методикою К. Томаса), а також студенти мали можливість подивитися мультимедійний сюжет «Приклади стратегій поведінки в конфліктній ситуації».
Здобувачі освіти визнали, що зустріч була цікавою і корисною.