14.09.2022

Спортивна гордість ФКТБП

Спортивна гордість ФКТБП

Студенти Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки не тільки наполегливо опановують обрану ними професію, але й прославляють Україну на міжнародній арені.

Вікторія Куніцка - першокурсниця спеціальності “Фізична культура і спорт”, а ще - заслужений майстер спорту, багаторазова призерка закордонних змагань та власниця більше 40 медалей різного гатунку.

Незважаючи на свій юний вік, дівчина разом з командою представляє Україну на змаганнях вищого класу.

У травні цього року Вікторія та ще дві волинянки: Олександра Мальчук та Дарина Пом'яновська, стали срібними призерками Кубку світу-2022 зі спортивної акробатики.

А у липні спортсменки в складі команди України на Всесвітніх Іграх-2022 завоювали бронзу. До слова, Всесвітні Ігри — міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Проводяться з 1981 року з періодичністю один раз в 4 роки, з 2001 року проходять під патронатом Міжнародного олімпійського комітету.

Вікторія Куніцка народилася у Луцьку. Спортивною акробатикою дівчина почала займатися ще у шестирічному віці. Через своє захоплення часто змінювала школи, так, як тренування проходили в обід, тож друга зміна їй не підходила.

“Я тренеруюся кожен день по 3-4 години, окрім неділі. Через велику кількість змагань, я нечасто відвідувала школу, але вчилася посередньо. У 2017 р. вперше поїхала на чемпіонат Європи, а в 2018 - на чемпіонат світу. Того ж року стала майстром спорту України міжнародного класу”, - пригадує спортсменка.

За словами дівчини, її мрією була участь у Всесвітніх іграх. Минулого року в Швайцарії вона разом з партнерками вибороли ліцензію на участь у цих змаганнях.

Вже цьогоріч команда Вікторії зайняла 2 місце на Кубку Світу в Португалії.

Омріяні ж змагання в Бермінгемі, США принесли не тільки “бронзу”, вле й звання заслуженого майстра спорту.

Попри чималий послужний список та безліч нагород, дівчина планує і надалі підкорювати нові спортивні вершини. Свою кар'єру вона також бачить у спорті, тому й вибрала для навчання новий освітній напрямок ФКТБП - “Фізична культура і спорт”.

Тож, однозначно, ім'я Вікторії Куніцкої ще на раз прогримить на міжнародних спортивних аренах.

Ольга КОНОНЧУК.