11.01.2024

Профорієнтаційна робота

Профорієнтаційна робота

Проблема вибору професії завжди була актуальною й залишається такою в сучасних умовах. 
Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини. Особливо значущою є проблема набуття учнями адекватних знань про заклади вищої освіти, певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею.
З метою полегшення вибору закладу та майбутньої професії Інною ДАНИЛЮК, Юлією ВОЙТЮК та Людмилою ШАДЛОВСЬКОЮ була проведена профорієнтаційна робота на базі Комунального закладу "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 10 - професійний ліцей Луцької міської ради", Комунального закладу загальної середньої освіти "Луцький ліцей №28 Луцької міської ради" та Комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей № 11 Луцької міської ради».
Викладачі представили матеріали про професії, які можна здобути в закладі, особливості вступу та умови навчання, а також про переваги здобуття професійної освіти у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки. Також запропонували потенційним абітурієнтам відвідувати підготовчі курси до складання НМТ-2024 на базі закладу й надали контакти охочим ними скористатися.