14.03.2023

Проект «Українські математики в сузір’ї науковців»

Проект «Українські математики в сузір’ї науковців»

10 березня у фаховому коледжі відбулось показове засідання секції наукового товариства здобувачів освіти та молодих вчених «Прикладна математика».

Учасники секції Дарина Вівчарук, Дарина Дулепова, Дмитро Мороз, Аліна Мінченко та Анастасія Нечипоренко, презентували проект «Українські математики в сузір’ї науковців».

Метою проекту було дослідити науковий внесок українських вчених-математиків, визначити їхнє значення для математики та поширення їхніх математичних знань в Україні та світі, а також вплив творчості Т.Г. Шевченка на формування свідомості українських математиків.

На небосхилі математичної науки яскравими зорями світять імена українських математиків. Вони є зразком для наслідування та продовження їхніх досліджень у працях сучасних і прийдешніх науковців в Україні й далеко за її межами.

Земля українська зростила багато відомих діячів культури, талановитих учених, визначних громадських діячів. Почесні місця належать також і математикам, які жили і горіли безмірною любов’ю до України і увесь свій вік працювали невпинно й творчо на благо науки і освіти рідного народу. Сьогодні, як ніколи необхідно визнавати свою національну ідентичність в усіх сферах діяльності та математиці, зокрема.