19.05.2023

Презентація навчально-методичного видання

Презентація навчально-методичного видання

На передодні Дня науки, який у незалежній Україні відзначають відповідно до Указу Президента від 14.02.1997 № 145/97, у третю суботу травня для підтримки ініціативи відомих вчених, наукових установ, в також професійних спілок України, викладачі-методисти випускових циклових комісій Ігор Макарук та Алла Макушевич на базі навчально-методичного кабінету фахового коледжу презентували навчально-методичне видання "Погляд на освітню діяльність фахового коледжу: нормативні документи, методика та практика", яке у 2023 році видане Волинським обласним редакційно-видавничим підприємством "Надстир’я".

Це навчально-методичне видання, відповідно до ухвали педагогічної ради ФКТБП ВНУ імені Лесі Українки (протокол № 3 від 13.03.2023) є нормативним та методичним документом фахового коледжу, що регламентує організацію освітньої діяльності закладу освіти, регулює питання ведення навчального діловодства під час здійснення освітнього процесу та визначає методичні параметри діяльності педагогічних працівників. Розкриває методичні надбання фахового коледжу, які сформувалися на підставі історичних педагогічних традицій, методичних новацій та перспективного педагогічного досвіду авторів.

У вступному слові Ігор Макарук зазначив: "…у 2016 році започатковане святкування 19 травня Дня записної книжки (День блокнота). Усі ми відкриваємо записники, коли потрібно зробити чергову замітку. Тому сьогодні ретельно перегортаючи сторінки презентованого видання, хочу щоб у вашій пам’яті ожили всі ті педагогічні традиції, якими багатий наш заклад освіти. Вірю, що це видання зможе повернути у наше життя натхнення до педагогічного пошуку…".

Практичною основою видання є опис процесу підготовки до навчальних занять (з урахуванням їх видів та типів), містить практичні поради з оформлення та ведення навчальної документації, розкриває процедуру підготовки до показових занять та методику проведення аналізу навчальних занять. Навчально-методичне видання буде дуже корисне для викладачів-початківців, педагогів-новаторів та педагогічних працівників фахового коледжу.