19.12.2021

Правова культура та правове виховання

Правова культура та правове виховання

15 грудня відбулась зустріч студентів групи П-21 із старшим інспектором відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Волинській області ДПП Олександрою Вакулюк та інспектором відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції у Волинській області ДПП старшим лейтенантом Олесем Вдовиченко з метою підвищення рівня правової культури та правового виховання на тему: «Права і обов’язки працівників поліції при затриманні неповнолітніх. Відповідальність підлітків за порушення закону».

Патрульні поліцейські майбутнім юристам розповіли про свою професійну діяльність, права та обов’язки; продемонстрували службове посвідчення та жетон; розповіли про особливості відеофіксації правопорушень; порядок притягнення до відповідальності неповнолітніх та відбування покарань.

Здобувачів освіти цікавили питання щодо правил пересування на електросамокатах, підстав зупинки транспортних засобів патрульними поліції. Також поліцейські наголосили на важливості дотримання правил дорожнього руху як з боку пішоходів, так і зі сторони водіїв.

Інформація була цікавою та корисною для застосування в різних життєвих ситуаціях.