19.03.2023

Практичний семінар з надання першої домедичної допомоги при надзвичайній ситуації

Практичний семінар з надання першої домедичної допомоги при надзвичайній ситуації

«Спортивне життя» у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки і навчання здобувачів освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт - це не тільки змагання та фізична підготовка юних спортсменів, але й комплекс знань та вмінь, які здатні врятувати життя.

14 березня здобувачі освіти фахового коледжу групи С-11 взяли участь у практичному семінарі з надання першої домедичної допомоги при надзвичайній ситуації. Навчання та практичне відпрацювання відбулося на базі одного з медичних закладів обласного центру. До навчань були залучені не тільки студенти ФКТБП, а також викладачі фізичної культури Циклової комісії природничих дисциплін, спорту та цивільної безпеки.

Під час перевірки набутих знань здобувачі освіти та викладачі фахового коледжу змогли відпрацювати індивідуальні та групові алгоритми дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Такі навчання є надзвичайно корисні не тільки для майбутніх вчителів фізичної культури, тренерів з видів спорту чи іменитих спортсменів, а й для пересічних громадян, адже ми живемо в особливий час – час військових дій та тиранії агресора щодо цивільного населення. Набуття таких знань та практичних навичок справді може знадобитися і врятувати життя людини, яка знаходиться поряд. Адже кожен з нас може опинитись у ситуації, коли комусь терміново необхідна допомога. Саме від правильного алгоритму дій буде залежати стан потерпілого і навіть його життя, бо саме перша домедична допомога дозволяє врятувати життя, поки не приїде швидка допомога.

На практичному семінарі були відпрацьовані дії під час серцево-легеневої реанімації постраждалого з різними показниками та ситуаціями, домедична допомога при переломах, прийоми та способи іммобілізації (за гострої необхідності) та ряд інших важливих дій і заходів, які можуть врятувати життя людини у надзвичайній ситуації.

Підсумовуючи практичний семінар щодо домедичної допомоги під час виникнення надзвичайної ситуації, хочеться висловити щиру подяку та повагу нашим медикам, які не тільки самостійно рятують наше життя у різноманітних життєвих ситуаціях, а й на високому професійному рівні, діляться своїми знаннями та навичками задля збереження життя інших.