29.10.2025

Показове бінарне засідання секцій наукового товариства "Гермес" та "Комерція - це мистецтво" у формі круглого столу на тему"Картопля - другий хліб"

Показове бінарне засідання секцій наукового товариства "Гермес" та "Комерція - це мистецтво" у формі круглого столу на тему"Картопля - другий хліб"

В рамках проведення тижня "Підприємництва та торгівлі" відбулося показове бінарне засідання секцій наукового товариства "Гермес" та "Комерція - це мистецтво" у формі круглого столу на тему"Картопля - другий хліб".
Бінарне засідання секцій наукового товариства - це традиційна форма навчально-виховного процесу, яка дозволяє розширити знання з сучасного асортименту, проблем виробництва, якості і продажу товарів народного споживання.
Тема засідання була обрана тому, що картопля в Україні залишається однією з найважливіших складових споживчого кошика населення, а ринок продуктів дуже різноманітний і висококонкурентний. 
Актуальність засідання полягає у тому, що картопля відіграє ключову роль у житті людей, як один із найважливіших продуктів харчування, що забезпечує організм енергією, вітамінами, мінералами та клітковиною, а також використовується у промисловості.
Дуже часто при приготуванні страв з картоплі споживачі зіштовхуються з серйозними неприємностями: в супі картопля вийшла якась недоварена і «скляна», пюрешка - несмачна, при смаженні картоплі - втрачається колір разом зі смаковими якостями. У чому ж проблема?
Дуже велике значення має сорт і кількість крохмалю в картоплі. Учасники наукового товариства «Гермес» підготували експериментальну частину з оцінки якості показників картоплі. Оцінка якості картоплі здійснюється на основі ДСТУ 9221:2023 Картопля продовольча. Технічні Умови.
В кінці засідання усі присутні мали змогу продегустувати різні сорти картоплі та оцінити їх смакові властивості, заповнивши при цьому дегустаційний лист.