20.02.2021

Нові книги в бібліотеці!

Нові книги в бібліотеці!

Фонд бібліотеки Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж технологій бізнесу і права ВНУ ім. Лесі Українки» поповнився новою літературою.

На книжкових полицях користувачі віднайдуть новинки з різних галузей знань: економіки, підприємництва, харчових технологій, правознавства тощо. Нові книги, які стали частиною фонду, розраховані на студентів,  науковців, викладачів.

Політика комплектування бібліотеки коледжу спрямована на придбання необхідних документів, а не на просте нагромадження. Особливо важливо було укомплектувати фонд профільною літературою, яка формується на основі навчальних планів, потреб циклових комісій, викладачів, студентів.

Сукупний фонд друкованих видань бібліотеки наразі  становить понад 27 тис. примірників. Але останніми роками все більше уваги приділяється комплектуванню бібліотеки електронними документами, адже ми живемо в час, коли досягнення комп’ютерних та інформаційних технологій так швидко проникають у наше приватне та професійне життя, що навіть така інституція як бібліотека набуває дещо іншого значення. В XXIст. книгозбірні навчальних закладів перестають бути сакральним сховищем книг і перетворюються на власників нових електронних ресурсів.

Формування фонду електронних документів – це нова бібліотечна технологія, яка має свої переваги. Електронні ресурси бібліотеки є надійними і компактними в зберіганні інформації, доступ до них знижує гостроту фінансових проблем, вирішує проблему примірників: одним підручником може одночасно користуватися багато студентів і т. д. 

Для інформаційного забезпечення освітнього процесу , окрім друкованих видань, на сайті електронної бібліотеки Коледжу представлено 153 дисципліни, курсове проєктування, виробниче навчання, державну атестацію тощо.

Зареєстрованим користувачам надається доступ до документів на безоплатній основі. Таким чином студенти в зручний час працюють  з електронними ресурсами, повнотекстовими документами, навчально – методичними посібниками педагогічних працівників Коледжу.

На далі перспектива розвитку бібліотеки Коледжу спрямована на продовження накопичення та поєднання  електронних ресурсів з традиційними друкованими виданнями.

Завідувачка бібліотеки  Тетяна Камінська