08.05.2023

Навчально-польові збори

Навчально-польові збори

Військово-патріотичне виховання в умовах сьогодення є надзвичайно актуальним та потребує щоденної роботи задля нашої Перемоги.
У цьому навчальному році завершальним етапом вивчення освітньої компоненти «Захист України» є проведення навчально-польових зборів під керівництвом викладачів Івана Черевка та Юрія Пастушука. Вони проводяться з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок здобувачів освіти. 
За сприяння Луцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки студенти фахового коледжу отримали можливість засвоїти основи захисту життя і здоров’я у мирний та воєнний час. Здобувачі освіти отримують навики неповного розбирання і збирання автомата АК-74 та спорядження його магазина бойовими патронами. З метою врятування та збереження життя людини відпрацьовується техніка надання домедичної допомоги, а саме накладання турнікета. Здобувачі освіти удосконалюють прийоми та способи дій під час наступального бою та оборони, а також беруть участь у навчальних стрільбах бойовими патронами з автоматичної зброї на полігоні. 
Безпека людини, її життя і здоров’я - найвища соціальна цінність.