14.10.2024

Навчальна екскурсія до Волинського окружного адміністративного суду

Навчальна екскурсія до Волинського окружного адміністративного суду

14 жовтня 2024 року викладачем правничих дисциплін Наталією ГОЛОВАЧУК організовано навчальну екскурсію до Волинського окружного адміністративного суду для здобувачів освіти груп П-22, П-31 спеціальності     081 Право. Суддя-спікер Оксана АНДРУСЕНКО провела лекторій на тему: «Адміністративне судочинство». 
В ході зустрічі майбутні юристи ознайомились із системою адміністративних судів України, організацією роботи та компетенцією Волинського окружного адміністративного суду, особливостями суспільних правовідносин, які виникають між органом владних повноважень, їх посадовими особами, судом, з одного боку, та фізичними чи юридичними особами, з іншого щодо визнання, реалізації і захисту прав, законних інтересів особи і держави у сфері публічних відносин.
Оксана АНДРУСЕНКО розповіла про різні аспекти суддівської професії, наголосила, що для ефективного здійснення правосуддя суддя має оволодіти  ґрунтовними знаннями, уміннями та навичками суддівської діяльності.  
 Суддя-спікер дала змістовні відповіді на поставлені здобувачами освіти питання щодо ризиків, які виникають у її професійній діяльності, про визначальні і складні моменти у житті судді, зацікавила можливістю проходження практики у Волинському окружному адміністративному суді.
Дякуємо за співпрацю та змістовну зустріч!