11.06.2022

Науковий онлайн-семінар: «Пенсійне забезпечення в Україні: сучасний стан та концепція розвитку»

науковий онлайн-семінар: «Пенсійне забезпечення в Україні: сучасний стан та концепція розвитку»

6 червня у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся науковий онлайн-семінар на тему: «Пенсійне забезпечення в Україні: сучасний стан та концепція розвитку». Семінар було проведено на платформі Zoom.

Спікерами семінару стали члени наукового товариства здобувачів освіти та молодих учених фахового коледжу (секції «Бухгалтер-початківець»).

Доповіді підготували здобувачі освіти групи Б-31: Лис Анна, Прачук Христина, Щуцька Ірина, Савчак Андрій, Калушка Валерія, Нечипорук Вікторія. Теми доповідей стосувалися системи пенсійного забезпечення в Україні, зарубіжної та вітчизняної практик формування моделей пенсійного забезпечення, проблем розвитку пенсійного забезпечення в Україні в контексті соціального захисту, концепції майбутньої пенсійної реформи в Україні.

Доповіді здобувачів освіти супроводжувалися відеопрезентаціями.

Учасники семінару мали можливість задати запитання доповідачам, висловити власні міркування щодо теми семінару.

Дискусійними стали питання щодо визначення недоліків та переваг останніх законодавчих ініціатив з питань пенсійної реформи в Україні та їх наслідків.

Організаторами та науковими керівниками виступили викладачі обліково-економічних дисциплін Наталія Денисюк та Алла Макушевич.

Семінар мав науково-практичне та навчально-виховне значення.