17.05.2024

НАЦІОНАЛЬНА РУХАНКА У ВИШИВАНКАХ «ДЯКУЄМО ЗСУ» (ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ)

НАЦІОНАЛЬНА РУХАНКА У ВИШИВАНКАХ «ДЯКУЄМО ЗСУ» (ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ)

Щороку у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, справжньої національної святині, що символізує красу, міць, щасливу долю та родинну пам’ять. У цей день, 16 травня 2024 року, традиційний український одяг одягнули люди в 70 країнах світу.
Здобувачі освіти та викладачі Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки долучилися до проведення Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ», мета якої – об'єднання українців та підтримка Збройних Сил України, що продовжують боротьбу за територіальну цілісність країни в умовах зовнішньої агресії. Це була також акція єднання української громадськості та спільної підтримки національних інтересів у міжнародному просторі. Не менш важливим аспектом руханки було підвищення рівня рухової активності серед студентської молоді. Участь у таких заходах сприяє не лише фізичному здоров'ю, але й формує активну громадянську позицію, виховує відчуття патріотизму та відповідальності за майбутнє країни.
Руханка розпочалася з урочистого звучання національного Гімну України. Учасники заходу вшанували пам’ять захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.
Заступник директора з виховної роботи Олександр Ткачик привітав учасників заходу, наголосивши, що вишиванка – це символ українського народу і її патріотичне значення полягає у тісному зв’язку з традиціями.
Оксана Тесунова – керівник фізичного виховання, відмітила, що для українця вишиванка не просто одяг. Це символ здоров’я та краси, щасливої долі й родової пам’яті.
У вишивці зашифрований генетичний код нації, у ній – душа нашого народу, – зазначив Іван Сидорук , викладач фізичної культури.
Руханку з учасниками дійства провела Максимова Софія, Майстер спорту України з художньої гімнастики студентка Фахового коледжу спеціальності 017 Фізична культура і спорт.
Здобутки цієї руханки та подібних ініціатив показують, що українська громада, незважаючи на складні виклики, залишається об'єднаною та активною у збереженні своєї культурної спадщини та в підтримці національних інтересів.
День вишиванки став не лише святом краси та національної гордості, але й днем, коли українська спільнота демонструє свою силу, єдність та підтримку важливих цінностей.
#Дякуємо_ЗСУ
#ЗСУ
#УФСЗР
#Спорт_заради_розвитку
#sport_for_development