22.11.2023

Міжнародний обмін знаннями та досвідом у галузі фізичної культури і спорту

Міжнародний обмін знаннями та досвідом у галузі фізичної культури і спорту

20 листопада з ініціативи керівника фізичного виховання Оксани Тесунової студенти групи С-21 Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки спеціальності 017 Фізична культура і спорт разом зі студентами факультету фізичної  культури, спорту та здоров’я ВНУ імені Лесі Українки, а також студентами університету Манітобі (Канада) у змішаній формі проведення взяли участь у змістовній лекції на тему: «Скелетна мускулатура: структура і функції», яку читав видатний спеціаліст у цій галузі Гордон Гісбрехт,  професор термофізіології в університеті Манітоби в Канаді, де він керує лабораторією фізичних вправ та екологічної медицини. Його наукові інтереси охоплюють вивчення людських факторів на фізичні навантаження в умовах різних стресів навколишнього середовища. З високим ступенем доктора філософії з респіраторної фізіології він також є членом Асоціації аерокосмічної медицини та членом Академії медицини дикої природи.  Професор Гісбрехт -  науковий учасник екстремальної медицини дикої природи. Його лекції завжди наповнені новими дослідженнями та практичними порадами. 
Унікальність цієї лекції полягає в тому, що вона об’єднує студентів із різних куточків світу. Дякуємо перекладачу та волонтеру з міста Сакраменто (США) Надії Кашицькій за її неоціненний внесок у сприянні спілкуванню та обміну  досвідом між учасниками.
Ця лекція стала кроком до розширення горизонтів студентів і поглиблення їх розуміння про складні аспекти скелетної мускулатури. Ця захоплююча подія спрямована на подальші досягнення у галузі фізичної культури і спорту.