26.02.2022

Місце біофлавоноїду кверцетину під час пандемії Covid-19

Місце біофлавоноїду кверцетину під час пандемії Covid-19

22 лютого відбулось відкрите засідання секції студентського наукового товариства «Прикладна хімія» в онлайн форматі.

Засідання проведено у вигляді міні-конференції на тему: «Місце біофлавоноїду кверцетину під час пандемії Covid-19» для студентів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Метою заняття було мотивувати студентів до здорового способу життя, розглянути постковідний синдром, дослідити вплив кверцетину у вигляді харчової добавки та лікувалього препарату, розкрити його значимість та актуальність під час захворювання Covid-19.

На засіданні студенти дослідили суть поняття постковідного синдрому, цікаві факти про кверцетин, як харчової добавки, та лікарського перпарату; розкрили значимість його під час лікування, як ковіду, та і постковідного синдрому при різних патофізіологічних станах організму.

Застосовані викладачкою Людмилою Голуб інтерактивні методи навчання продемонстрували позитивний вплив на самоорганізацію, науково-пошукову діяльність студентів, активізацію їх пізнавальної діяльності, формування ключової компетентності здоров’язберігаючого спрямування.

Поєднані дослідницька та інноваційна діяльність дозволили донести значимість кверцетину і життєву актуальність його під час SARS-CoV-2.

Розглянута інформація корисна і здобувачам освіти, і викладачам, і пересічному свідомому громадянину, особливо в здоров’язберігаючих цілях.