13.02.2022

Методичний семінар з питань академічної доброчесності у контексті внутрішньої системи забезпечення якості освіти

Методичний семінар з питань академічної доброчесності у контексті внутрішньої системи забезпечення якості освіти

Викладачкою фахового коледжу, юрисконсультом Тетяною МАРКЕЄВОЮ проведено методичний семінар на тему: «Вплив академічної доброчесності на ефективне функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у фаховому коледжі».

Тетяна Анатоліївна відзначила роль розробки нових методів навчання та викладання для якісної зміни системи фахової підготовки. Вона також підкреслила важливість підтримки чесності та етичних цінностей у освітньому процесі, а також введення нових засобів спілкування в фаховому коледжі з метою розвитку високої академічної культури..

В ході семінару було наголошено на тому, що академічна доброчесність є важливою та невід’ємною складовою забезпечення якості освіти у фаховому коледжі.

Як висновок, було зазначено - головним завданням закладів фахової передвищої освіти є підготовка висококваліфікованого фахівця, який буде спроможний задовольнити потреби працедавця. Для досягнення цього потрібно, щоб усі учасники освітнього процесу добросовісно ставилися до своїх обов’язків. Таким чином, завдання викладача закладу фахової передвищої освіти – виховати професіонала з активною життєвою позицією, компетентного у своїй сфері діяльності, з умінням орієнтуватися в умовах, що змінюються, готового вирішувати професійні завдання, здатного до самоосвіти, саморозвитку і самореалізації.