Методична доповідь Іванни КОСОВОЇ на тему: Застосування сучасних методів, способів та форм роботи під час викладання "Організації виробництва в ЗРГ" для здобувачів освіти спеціальності Готельно-ресторанна справа"
11 березня 2024 року викладачка технологічних дисциплін Іванна КОСОВА представила учасникам Методичної ради методичну доповідь із реалізації завдань методичної проблеми Фахового коледжу на 2020-2025 роки на тему: "Застосування сучасних методів, способів та форм роботи під час викладання "Організації виробництва в ЗРГ" для здобувачів освіти спеціальності Готельно-ресторанна справа". Іванна КОСОВА розповіла про застосування різних форм онлайн-комунікацій під час проведення занять із освітньої компоненти "Організація виробництва в ЗРГ" таких, як відеоконференції, чати, електронні пошти, соціальні мережі, веб-ресурси. Для кращого сприйняття інформації здобувачами освіти про стадії та процеси виробництва кулінарної продукції, викладачі циклової комісії застосовують навчальні презентації та інтернет-мережу YouTube для демонстрації відеоматеріалів.
У своїй роботі із здобувачами освіти викладачка використовує такі сучасні методи, способи та форми проведення навчальних занять:
- навчальні екскурсії;
- практичні заняття різних форм проведення (фронтальна, індивідуальна та групова форми);
- аналіз та вирішення конкретних виробничих ситуацій та завдань;
- дидактичні ігри.
Проведення семінарських занять Іванна КОСОВА застосовує у формі:
- семінар-бесіди;
- семінар захисту-інновацій;
- семінар "запитання-відповіді";
- семінар-колоквіум.
Вивчення та застосування інноваційних методів, форм та способів надають можливість викладачам циклової комісії впроваджувати та удосконалювати нові методи роботи, підвищувати ефективність освітнього процесу та рівень знань здобувачів освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа.