25.03.2023

Лабораторне заняття з освітньої компоненти "Технологія виробництва кулінарної продукції" на тему: "Приготування соусів"

Лабораторне заняття з освітньої компоненти "Технологія виробництва кулінарної продукції" на тему: "Приготування соусів"

20 березня у групі Т- 32 на цикловій комісії харчових технологій та ресторанної справи на спеціальності 181 «Харчові технології» було проведено лабораторне заняття на тему « Приготування соусів».

Соус — це додатковий компонент страви, його використовують у процесі приготування страви або подають до страви для поліпшення її смаку і аромату. Добре приготовлені і правильно підібрані соуси дають змогу урізноманітнити смак і зовнішній вигляд їжі, роблять її більш соковитою, що полекшує засвоюваність.

Різноманітна кольорова гама вміло підібраних соусів надає оригінальності в оформленні страви . Червоні соуси надають стравам злегка гострого смаку з ароматом овочів, томату і спецій. Білі соуси мають ніжний аромат білого коріння. Томатний соус має чітко виражений кисло-солодкий смак. Грибні соуси мають коричневий колір, грибний смак і запах. Сметанні соуси підвищують колоритність страви їх використовують найчастіше до м’ясних та овочевих страв.

Студенти групи Т-23 під час лабораторної роботи навчилися готувати соуси: соус червоний з цибулею та огірками, соус білий з розсолом , соус томатний з грибами і овочами, соус сметанний з томатом і цибулею, соус грибний кисло-солодкий.