19.02.2021

Колегія управління освіти Волинської ОДА

Колегія управління освіти Волинської ОДА

18 лютого у стінах Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася колегія управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації. Представники освітньої галузі звітували про результативність роботи установ і закладів освіти 2020 року та обговорювали завдання щодо реалізації освітньої політики в регіоні на 2021 рік. 

У колегії взяли участь перший заступник голови обласної державної  адміністрації Сергій Мовенко,  начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна, ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко, голова Волинської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський.

В рамках роботи  колегії  відбулася презентація обладнання для їдалень закладів освіти представниками французької та німецької компаній. Микола Науменко – представник французького бренду «Robot coupe» -  демонстрував роботу електромеханічного обладнання, зокрема, як працює електровізка. Олексій Глущенко – представник компанії німецького бренду «Rational» показував роботу теплового обладнання, зокрема, пароконвектоматів.

Представники французької і німецької компаній не лише розповідали, але й відразу показували, як приготувати суп у шкільній їдальні за 25 хвилин, а 100 котлет посмажити за 10 хвилин.  

Присутні освітяни мали можливість поспостерігати за процесами швидкого та безпечного нарізання овочів і фруктів завдяки електромеханічному обладнанню,  приготуванням червоного борщу, курячих котлет, печеної картоплі, макаронів, булочок, запіканки та компоту. 

Завтра, 19 лютого робота з презентації харчового обладнання буде продовжуватися  у стінах Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки.