20.05.2022

Історія розвитку та становлення ФКТБП

Історія розвитку та становлення ФКТБП

До Дня народження Фахового коледжу технологій, бізнесу та права пропонуємо пригадати історію становлення і розвитку цього закладу освіти та переглянути архівні відео.

57 років минуло відтоді, як було організовано Луцький технікум радянської торгівлі, який пережив різні періоди: народження і розквіт, піднесення і нелегкі випробування.

Минали роки…У 1991 році Луцький технікум радянської торгівлі було перейменовано в Луцький комерційний технікум. З грудня 1992 року навчальний заклад підпорядковано Міністерству освіти України. Він і надалі готував молодших спеціалістів, спроможних в умовах ринку забезпечувати конкурентну здатність і чітко реагувати на зміни, які неминучі в науці, структурі виробництва та сфері послуг.

У листопаді 2007 року комерційний технікум набув статусу Волинського державного коледжу технологій та бізнесу. Через рік була розпочата процедура входження коледжу до структури Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. І вже 2009 року Коледж технологій, бізнесу та права став структурним підрозділом Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Першим директором технікуму з 1965 по 1969 рік було призначено Щербакова Василя Антоновича – досвідченого керівника, вмілого організатора, який заклав основи матеріально-технічної бази молодого навчального закладу, передбачаючи перспективи його розвитку.

П’ять років, з 1969-го по 1974-й директорська доля лягла на тендітні плечі мудрої, енергійної, доброзичливої, ініціативної і принципової Тамари Михайлівни Антонюк.

З 1974 по 2007 роки директором був вимогливий і умілий організатор, досвідчений керівник і мудрий наставник, професіонал і авторитетний лідер Баранов Анатолій Володимирович.

З 2007 року очолює навчальний заклад Щеблюк Станіслав Германович – відмінник освіти України, людина креативних ідей і прогресивних рішень, далекоглядний та перспективний, котрий є прикладом унікального поєднання таланту педагога і керівника.

Протягом довгих і не завжди легких 57 літ заклад розвивався, мав широкі перспективи, власний сміливий погляд на життя, світлу віру в майбутнє.

Пам’ятаймо минуле, думаймо про майбутнє і творімо сьогоднішній день. І нехай допоможе нам Бог у всіх наших починаннях!

З 57 Днем народження, наш любий ФКТБП!