16.11.2023

І знову майстер-клас від Асоціації "Середземноморський союз шеф-кухарів"

І знову майстер-клас від Асоціації "Середземноморський союз шеф-кухарів"

15 листопада 2023 року в межах співробітництва з питань проходження практики здобувачів освіти відбулось урочисте вручення іменних сертифікатів для здобувачів-практикантів після проходження практики в Італії,які в подальшому дають можливість працювати в готельно-ресторанному бізнесі Італії. Голова асоціації "Середземноморський союз шеф-кухарів" Паоло Брешиа особисто вручив в присутності ректора ВНУ імені Лесі Українки Анатолія ЦЬОСЯ та директора ВСП "ФКТБП ВНУ імені Лесі Українки" Станіслава ЩЕБЛЮКА учасникам проєкту сертифікати.
Відбувся також майстер-клас із приготування пасти та сервісного обслуговування гостей у ресторані. Захід організовано географічним факультетом спільно з Фаховим коледжем технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки й Асоціацією "Середземноморський союз шеф-кухарів" (м. Фоджа, Італія). Майстер-клас проводили голова асоціації Паоло Брешиа та його помічники Андрій і Єлизавета. Учасники майстер-класу ознайомились зі специфікою приготування традиційних страв Півдня Італії, дізнались про важливість вибору якісних інгредієнтів, вивчали італійською мовою професійні кулінарні терміни тощо. У процесі приготування страв пан Паоло демонстрував кулінарну майстерність і ділився своїми "кулінарними секретами".
Єлизавета розповіла про специфіку обслуговування гостей у закладах готельно-ресторанного бізнесу Італії. Здобувачі освіти зуміли вдосконалити знання та вміння із сервування столу за італійськими стандартами.
Щиро сподіваємося, що отримані під час закордонного стажування знання та досвід здобувачі-практиканти використовуватимуть при подальшому кар'єрному зростанні.