27.02.2022

Хімічні сполуки у створенні інтер’єру житла та їх вплив на здоров’я людини

Хімічні сполуки у створенні інтер’єру житла та їх вплив на здоров’я людини

23 лютого відбулося відкрите засідання секції здобувачів освіти наукового товариства «Екологічна біохімія» в онлайн форматі на тему «Хімічні сполуки у створенні інтер’єру житла та їх вплив на здоров’я людини» під керівництвом викладачки Валентини Веснянки, яка під час свого виступу наголосила присутнім на важливості вивчення даного питання.

Метою заняття було ознайомити присутніх з дослідженнями здобувачів освіти наукового товариства «Екологічна біохімія» щодо вмісту шкідливих речовин у предметах інтер’єру та їх безпосереднього впливу на здоров’я людини.

На засіданні Киричок Ельвіра (група ТК-11) розповіла про матеріали, з яких виготовляють сучасні меблі. Велику увагу вона приділила складу ламінату, його шкоді для здоров’я, особливо таких сполук як меламіну, формальдегіду, вінілхлориду та пластикового покриття. У підсумку свого виступу здобувачка освіти надала присутнім рекомендації, яких необхідно дотримуватись при купівлі ламінату.

Назарук Діана (група ТК-11) поділилась дослідженням у сфері сучасного екологічного дизайну та проблемою використання деревинно-тирсових плит (ДТП) і полімерів у виробництві меблів, вікон, меблів ванної кімнати та кухні. Доповідачка наголосила, що відсутність природних матеріалів у навколишньому середовищі, людина намагається компенсувати наявністю дерев’яних меблів, а це у свою чергу піднімає питання збереження насаджень нашої планети.

Про збереження лісових насаджень та використання штучних ялинок в оселі на Різдвяні свята розповіла Мацібора Богдана (група ТК-11). Вона досліджувала згубний вплив штучних ялинок в оселі та вплив їх токсичних речовин на організм людини.

Особливого затишку оселі надають аромати. Про роль ароматизаторів та дифузорів розповів Сизюк Антон (група ТК-13). Адже, під час пандемії використання цих речовин - можливість зануритись у «подорожі» ароматів.