13.11.2021

ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

З метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді 09.11. 2021 р. у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права дистанційно відбувся 1 етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови. 
У вступному слові викладачі Войтюк Ю. В. і Данилюк І. В інформували про те, що конкурс був ініційований понад 20 років тому видатним громадським діячем і меценатом із Канади Петром Яциком. 
Сьогодні у співпраці Міністерства освіти і науки України та Ліги українських меценатів здійснюється реалізація цього заходу для здобувачів освіти, який популяризує українську мову. Оскільки епідемічна ситуація, як і торік, ускладнює проведення масових заходів, організатори конкурсу знайшли нові можливості та ресурси для його проведення, зберігаючи традиції конкурсу, які складалися протягом десятиліть.    
Оргкомітет обговорив можливість проведення конкурсу в онлайн форматі, що дозволило охопити більшу студентську аудиторію.