Х Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва
25 жовтня 2024 року у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університет імені Лесі Українки відбувся Х Всеукраїнський етнофестивалю кулінарного мистецтва. Участь взяли 20 команд з 16 міст України: Тернополя, Харкова, Чернівців, Дніпра, Івано-Франківська, Миколаїва, Кривого Рогу, Черкас, Дрогобич, Ірпіня, Вінниці, Кропивницького, Могилів-Подільська, Рівного, Львову, Кам'янця-Подільського та Луцька.
Хоча зустріч проходила в онлайн режимі, учасники мали можливість продемонструвати свою майстерність у приготуванні м’ясних та борошняних страв української кухні свого регіону за стародавньою рецептурою. Тут були смачні вегруни, медові буцики, книші, куцюрба, верещака, підпалки, шпундра, запечені рулька, качка та інші смаколики. Кожна команда розповідала про особливості приготування своїх страв, ділилась кулінарними рецептами. Оригінальними були представлення тематичних столів на козацьку тематику.
За майстерністю учасників спостерігали та оцінювали професіонали – директор рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назар Гусак, шеф-кухар ресторану «Гобі» Ася Дідух, учасник телепроєкту «Король десертів» Антон Линда.
Усі учасники етнофестивалю за свої вміння, знання української кухні, креативний підхід до приготування та подачі страв були відзначені грамотами, а заклади освіти, які вони представляли подяками за належну підготовку майбутніх фахівців.