12.06.2025

Бінарне заняття у формі навчальної екскурсії на крафтову броварню «Luchan Brother's Brewery»

Бінарне заняття у формі навчальної екскурсії на крафтову броварню «Luchan Brother's Brewery»

11 червня 2025 року в рамках вивчення освітніх компонентів "Процеси і апарати харчових виробництв" (теми: «Процеси екстрагування, перегонки та сушіння» "Дослідження процесів екстрагування та сушіння"), "Технології та організація харчових виробництв" (теми: "Технологія смакових товарів", "Дослідження органолептичних показників якості напоїв") у групі Т-32 спеціальності 181 Харчові технології було проведено бінарне заняття у формі навчальної екскурсії на крафтову броварню «Luchan Brother's Brewery» під керівництвом викладачок Аліни АВДЄЄВОЇ та Іванни КОСОВОЇ. Здобувачі освіти мали можливість на практиці дослідити різноманітні процеси, зокрема екстрагування, сушіння, грануляція, що є ключовими у виробництві ферментованих напоїв — пива та квасу.
Під час екскурсії технолог підприємства Андрій Лукашук ознайомив нас із повним циклом виробництва, особливостями проведення екстрагування солодової сировини, процесами її попереднього сушіння, а також пояснив специфіку роботи апаратів, які застосовуються на сучасному міні-виробництві. Значну увагу було приділено дослідженню органолептичних показників якості напоїв — студенти ознайомилися з методикою сенсорної оцінки за показниками смаку, запаху, кольору та прозорості.
Приємним завершенням заняття стала дегустація натуральних напоїв, виготовлених на підприємстві, яка дозволила на практиці оцінити результати дотримання технологічних параметрів та впливу якісної сировини.
Адміністрація закладу освіти та здобувачі висловлюють щиру вдячність керівництву та екскурсоводу крафтової броварні за цікаву змістовну екскурсію, професійні відповіді на численні запитання від здобувачів освіти і можливість наочно ознайомитися з реальними умовами виробництва. Такі заняття є надзвичайно важливими для формування практичних навичок, розвитку фахових компетентностей та професійного самовизначення майбутніх фахівців цієї галузі.