Бібліотека ФКТБП запрошує усіх до літературного смакування!
Щорічно 20 жовтня кухарі та кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, засноване Всесвітньою асоціацією кулінарних співтовариств у 2004 році.
Саме завдяки їхній майстерності та фантазії звичайна їжа перетворюється на справжні витвори мистецтва.
Слово «кулінарія» походить від латинського слова «culina» - кухня й означає кухарська справа.
Професія кухаря — одна з найбільш затребуваних у світі і одна з найстародавніших. Про те, хто першим придумав приготувати м'ясо добутої дичини або зібрані в лісі рослини, історія, звичайно, замовчує. Зате існує легенда про жінку, чиє ім'я дало назву всій галузі — кулінарії.
Стародавні греки шанували бога лікування Асклепія (він же — римський Ескулап). Його дочка Гігея вважалася берегинею здоров'я (від її імені, до речі, сталося слово «гігієна»). А їх вірною помічницею в усіх справах була куховарка Кулина, яка стала протегувати кухарському мистецтву, що отримало назву «кулінарія».
#Бібліотека_ФКТБП_ВНУ_імені_Лесі_Українки запрошує усіх до літературного смакування, адже й читання буває надзвичайно апетитним, особливо, коли це книги присвячені тематиці кулінарії.
В нашій бібліотеці ви знайдете рецепти різних страв, випічки та зможете ознайомитись з кухнею різних народів.