Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі УкраїнкиБібліотека ФКТБП запрошує усіх до літературного смакування!
Щорічно 20 жовтня кухарі
та кулінари
всього світу відзначають своє професійне свято, засноване Всесвітньою асоціацією кулінарних співтовариств у 2004 році.
Саме завдяки їхній майстерності та фантазії звичайна їжа перетворюється на справжні витвори мистецтва.

Слово «кулінарія» походить від латинського слова «culina» - кухня й означає кухарська справа.
Професія кухаря — одна з найбільш затребуваних у світі і одна з найстародавніших. Про те, хто першим придумав приготувати м'ясо добутої дичини або зібрані в лісі рослини, історія, звичайно, замовчує. Зате існує легенда про жінку, чиє ім'я дало назву всій галузі — кулінарії.
Стародавні греки шанували бога лікування Асклепія (він же — римський Ескулап). Його дочка Гігея вважалася берегинею здоров'я (від її імені, до речі, сталося слово «гігієна»). А їх вірною помічницею в усіх справах була куховарка Кулина, яка стала протегувати кухарському мистецтву, що отримало назву «кулінарія».
#Бібліотека_ФКТБП_ВНУ_імені_Лесі_Українки запрошує усіх до літературного смакування, адже й читання буває надзвичайно апетитним, особливо, коли це книги присвячені тематиці кулінарії.
В нашій бібліотеці ви знайдете рецепти різних страв, випічки та зможете ознайомитись з кухнею різних народів.