18.05.2024

Барви української душі народної майстрині

Барви української душі народної майстрині

Барви української душі народної майстрині, відомої волинської вишивальниці Галини Михайлівни Паушук, квітують у кожному її виробі, які експонувалися на виставці «Українська вишивка квітне над світом». Адже кожен орнамент, малюнок – це фантазія та особисте бачення, кожна наступна модель одягу – це ексклюзивний екземпляр, який більше ніколи не повторюється. Ними милувалися відвідувачі виставки, викладачі, студенти, працівники фахового коледжу й шанувальники її таланту. 
На зустрічі зі студентами групи Б-21 Галина Михайлівна розповіла про витоки свого захоплення вишиванням, про долю своїх виробів, які є по всій Україні та за кордоном: в Америці, Австралії, Греції, Польщі, про особливості творчого процесу створення моделей одягу тощо. Майстриня закликала здобувачів освіти оволодівати мистецтвом вишивки і пообіцяла передати свої вміння  кожному з присутніх, хто цього захоче.
Щирі слова захоплення талантом Галини Михайлівни висловила професор, завідувачка кафедри історії та культури української мови Волинського національного університету імені Лесі Українки Світлана Калениківна Богдан.