20.05.2024

20 травня відбулося чергове засідання Педагогічної ради фахового коледжу

20 травня відбулося чергове засідання Педагогічної ради фахового коледжу

У рамках реалізації методичної проблеми фахового коледжу були заслухані, обговорені та схвалені методичні доповіді: "Система організації педагогічно-корекційної роботи зі здобувачами освіти під час проведення занять у спеціальних медичних групах", представлена викладачем фізичної культури Олександром Ходорчуком, та "Система курсового проєктування та основні аспекти її організації на цикловій комісії підприємництва, торгівлі та біржової діяльності", яку презентувала голова циклової комісії підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Вікторія Шух.
Педагогічною радою були затверджені розміри квот стипендіатів на осінній навчальний семестр 2024-2025 навчального року для студентів 2-4 курсів денної форми навчання. Загальний ліміт стипендіатів становитиме 40,0% фактичної кількості студентів денної форми здобуття освіти, які навчаються за державним замовленням на певному відділенні, курсі за певною спеціальністю.
В умовах сьогодення «Захист України» – важлива освітня компонента, значення якої складно переоцінити, адже це знання про основи військової справи та військово-патріотичне виховання, і про попередження і захисту у надзвичайних ситуаціях, і про основи медичних знань, надання першої допомоги. Враховуючи це, педагогічною радою було заслухане питання про результати вивчення стану викладання предмету "Захист України", яке представила голова циклової комісії природничих дисциплін, спорту та цивільної безпеки Людмила Голуб.
Про участь здобувачів освіти в роботі методичної ради фахового коледжу доповіла секретар методичної ради Світлана Крапостіна. З метою активізації здобувачів освіти у роботі методичної ради з питань оцінювання якості та релевантності освіти було прийняте рішення – визначити в узгодженні зі студентським самоврядуванням, що участь у роботі методичної ради буде приймати голова студентського самоврядування, його заступник та по одному представнику від кожного відділення (голова старостату відділення).
І вже традиційно, педагогічною радою слухалось питання про визнання результатів підвищення кваліфікації викладачів фахового коледжу, яке представила завідувач методичним кабінетом Наталія Протасюк. За результатами обговорення та голосування було прийнято рішення щодо визнання підвищення кваліфікації 11 викладачів.
Крім того, були розглянуті інші питання щодо здійснення освітньої діяльності.